Fără meditații cu profesorii de la clasă

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, vrea o lege care să le interzică profesorilor să-și mediteze elevii de la clasă sau școlarii să facă orele de after school cu învăţătoarea lor. Aflată într-o vizită la Cluj, aceasta  a afirmat că ar fi necesare anumite reglementări legislative în acest sens. Tot aici, ministrul s-a întâlnit cu directorii școlilor din județ, cu rectorii universităților și inspectorii școlari.

Aflată într-o vizită la Cluj, unde se desfășoară, Conferinta națională “Prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene” în domeniul educației, Ecaterina Andronescu a afirmat că își dorește o lege care să le interzică profesorilor să-și mediteze elevii de la clasă sau să facă orele de after school cu învăţătoarea lor. Potrivit  ministrului, meditaţiile reprezintă un fenomen extrem de complex, care ar trebui analizat corespunzător şi luate anumite măsuri.

“În legătură cu meditaţiile(…). Sigur, nu putem să învinovăţim profesorii, sau numai profesorii. În egală măsură, sunt foarte mulţi părinţi care fac presiune asupra profesorilor pentru aceste ore de meditaţii în particular. (…) Am discutat de multe ori în minister că nu este etic, şi acest lucru va trebui să îl precizăm foarte clar şi în lege, deşi este exprimat prin ordin de ministru, ca elevii din clasa profesorului să nu fie meditaţi de acesta. Acest lucru mi se pare că este de neacceptat. (…)Aşa cum de neacceptat mi se pare şi faptul că o învăţătoare de la o clasă îşi ia copiii la propriul after school. (…)”, a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai afirmat că se impun anumite schimbări legislative, deoarece în viaţa de zi cu zi au apărut situaţii care obligă ministerul să ia decizii.

” (…) Am constatat, din evaluările pe care le avem, (…) că începând chiar de la clasa a II-a apar decalaje între copiii care aparţin aceleiaşi generaţii. Şi aceste decalaje, dacă ar fi să luăm linia orizontală, (…) cresc pe măsură ce ne îndepărtăm de clasa a II-a spre clasa a VIII-a. Şi ajungem să fie la clasa a VIII-a să fie aproape de nerecuperat”, a spus Ecaterina Andronescu.

Potrivit ministrului, ca soluţie pentru remedierea acestei situaţii ar fi introducerea unor ore remediale pe care să le facă profesorii şi învăţătorii.
Redactor:

Cele mai Accesate Articole