Bugete record pentru 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că bugetul adoptat astăzi va asigura finanțarea majorării salariilor și pensiilor, iar bugetele locale vor avea o alocare record. Potrivit premierului, bugetul este mai mare cu 45% față de cel alocat pentru anul 2018.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că bugetul pentru 2019, adoptat în ședința de astăzi va viza susținerea sectorului sănătății, al educației și al investițiilor publice. Totodată alocarea bugetară pentru obligațiile țării noastre în fața partenerilor externi, va fi de 2% din PIB pentru Apărare, ceea ce asigură respectarea angajamentelor luate de România în relația cu partenerii NATO și sumele necesare acțiunilor președinției României la Consiliul Uniunii Europene.
Nici la Ministerul Fondurilor Europene situația nu este mai rea.  2,3 miliarde lei este bugetul record stabilit pentru Minister în anul 2019. La Ministerul Transporturilor fondurile sunt cu 6 miliarde de lei mai mari decât anul trecut iar bugetele locale beneficiază de o alocare record.
Viorica Dăncilă a promis că 100% din banii strânși din impozitul pe venit, vor merge la autoritățile locale, fără să aducă lămuriri referitoare la cum vor fi împărțiți între primării și consilii.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole