Consilierii PNL, acuzați de manipulare

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierii opoziției cu privire la dreptul elevilor și studenților de a beneficia de transport redus cu 50%, nu a întrunit numărul de voturi necesar aprobării. Mai mult decât atât, acesta a stârnit reacții negative din partea actualei conduceri. Astfel, conducerea Consiliului Județean Constanța consideră că Partidul Național Liberal, prin susținerea proiectului în formula propusă de Asociația Elevilor din Constanța, acționează imprudent.

În ședința extraordinară de ieri, consilierii PNL, au fost acuzați că își fac campanie electorală. Altfel spus, aceștia au depus un proiect de hotărâre prin care cereau ca elevii și studenții din Constanța să beneficieze de o reducere de 50% la orice mijloc de transport în comun. Potrivit conducerii Consiliului Județean Constanța, asocierea dintre formațiunea politică și organizația non-guvernamentală este evidentă, fapt ce demonstrează că mișcările de protest organizate în fața instituției publice în urmă cu o săptămână, nu au fost spontane și au avut caracter politic.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, în prezent există un proces în instanță privind introducerea acestei facilități, motiv pentru care o decizie în acest sens nu poate fi adoptată, în termeni legali.
De altfel, consilierii liberali care au inițiat proiectul au declarat că nu este vorba de manipulare, ci ei nu fac decât să ceară drepturile tinerilor.
Prin urmare, proiectul nu a întrunit numărul de voturi necesare aprobării, iar conducerea CJC a hotărât că acesta trebuie amânat, pentru că sunt multe strategii de pus la punct, pentru ca acest proiect să poată fi implementat.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole