Protest al persoanelor cu nevoi speciale

Zeci de persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora au protestat astăzi în fața Prefecturii din Constanța, nemulțumiți de noul proiect al legii bugetului legat de finanţarea serviciilor sociale pentru categoriile defavorizate. Astfel de manifestări au avut loc și în alte 22 de județe din țară printre care București, Cluj și Alba Iulia.

Astăzi, în toată țara, zeci de persoane au protestat în fața Prefecturilor. Oamenii au ieșit în stradă din cauza temerilor legate de plata indemnizațiilor pentru persoanele cu nevoi speciale.
Până în prezent, plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități se afla în responsabilitatea administrației centrale. În urma unui proiect de lege votat de curând s-a aprobat ca aceste plăți să treacă în grija primăriilor. Schimbarea a născut temeri legate de posibilitățile financiare de care dispun primăriile, în mod special localitățile mici.
Nemulțumirile au fost exprimate și la Constanța unde, atât oameni cu nevoi speciale cât și însoțitorii acestora au protestat în fața Prefecturii. Printre cei prezenți s-au aflat și persoane în scaune cu rotile din Mangalia și Mereni. O delegație a manifestanților a intrat, vineri dimineața în jurul orei 10.30, la subprefectul Ionuț Done pentru a discuta pe marginea acestor nemulțumiri.
Ca răspuns la toate acestea, primarul Constanței Decebal Făgădău a dat asigurări că la nivelul județului nu vor fi probleme în această privință.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole