Arme furate, găsite în lacul Pantelimon

Mai multe arme furate au fost găsite de polițiști în lacul Pantelimon. Potrivit autorităților, acestea au fost aruncate de suspecții unui furt dintr-o locuință din Giurgiu. Tot de aici hoții au mai sustras bunuri şi bani în valoare de 50.000 de lei.

Doi bărbaţi, în vârstă de 32, respectiv 46 de ani, din judeţul Ilfov, au fost reţinuţi de poliţişti după ce, la sfârşitul lunii septembrie 2018, au pătruns prin efracţie într-un imobil din comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu. Hoţii au furat bani, bijuterii, o armă de vânătoare, două pistoale şi cartuşe, prejudiciul fiind estimat la suma de 50.000 de lei. Înainte să fie prinşi, hoţii au aruncat o parte din bunurile sustrase în lac. Astfel că, poliţiştii ajutaţi de scafandrii au început căutările în Lacul Pantelimon încă din ianuarie 2019.

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Giurgiu, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul IGSU Bucureşti au efectuat căutări în apa îngheţată a Lacului Pantelimon din judeţul Ilfov, ocazie cu care au fost identfiicate şi ridicate mai multe bunuri provenite din săvârşirea infracţiunii de furt, iar sâmbătă, 9 februarie, după retragerea gheţii au fost identificate şi sustrase respectiv o armă de vânătoare calibru 12 mm şi două pistoale cu gaz, respectiv bile de cauciuc”, informează IGPR.

În noiembrie 2018, poliţiştii din Giurgiu au efectuat cinci percheziţii în Ilfov, acasă la membrii grupării infracţionale, unde au fost identificate bjuterii, ceasuri, o maşină şi haine, care au fost ulterior confiscate. Potrivit autorităților, bărbatul de 46 de ani a fost arestat preventiv la începutul lunii noiembrie 2018, iar celălalt a fugit, însă s-a predat la finalul lunii ianuarie 2019. Cei doi sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru furt calificat. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole