Doi constănțeni au cucerit vârful Aconcagua

Au cucerit cel mai înalt vârf din America de sud, însă visul lor cel mare este să cucerească Everest-ul. Doi alpiniști amatori din Constanța au bifat încă o etapă în aventura vieții lor.  Mihai Nenciu și Nicu Rotaru au urcat pe Aconcagua, cel mai înalt munte de pe continentul american. Au îndurat temperaturi de până la -35 de grade Celsius, au băut apă din zăpadă topită si s-au hrănit cu biscuiți. Totul pentru a-și îndeplini visul de a escalada cei mai înalți munți de pe fiecare dintre cele 7 continente ale lumii. 

După acoperișul Europei, Elbrus și străjerul Africii, Kilimanjaro, cei doi alpiniști amatori au cucerit în urmă cu câteva săptămâni cel mai înalt vârf din America de Sud, Aconcagua. Cu toate că pentru acest lucru sportivii s-au  pregătit un an de zile, condițiile pe care le-au întâlnit acolo au fost dintre cele mai grele. Alpiniștii au mărturisit că pe parcursul ascensiunii au trecut prin multe momente dificile. Au trăit cu puțină mâncare, în condiții precare de igienă și salubritate și au dormit împreună într-un cort mic.
Cu toate acestea, cele mai mari probleme le-au avut din cauza vremii, care se schimba de la o oră la alta. În același moment al zilei, poțeau face insolație din cauza radiațiilor solare puternice, dar și hipotermie din cauza temperaturilor foarte scăzute.
Ambiția, curajul și determinarea i-a făcut pe cei 2 sportivi să își îndeplinească visul de a cuceri vârful Aconcagua, al 3-lea din proiectul “7 Summits”. Potrivit acestora, următoarea provocare va fi Puncak Jaya, un vârf ce măsoară 4.884 de metri și este cel mai înalt din Australia și Oceania. Cei doi tineri și-au propus să urce pe 7 din cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent în parte.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole