Un nou doctor fals

Odată cu descoperirea falsului medic italian s-a deschis Cutia Pandoriei. Un nou caz a ieșit la suprafață într-un spital din România. De data aceasta este vorba despre o persoană de la o instituţie spitalicească din cadrul sistemului public. Tânăra lucrează de 10 ani ca medic, la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov, cu o diplomă falsă.

Seria medicilor falşi descoperiţi în sistemul medical românesc, continuă! Raluca Daniela Bîrsan, în vârstă de 30 de ani şi-ar fi falsificat diploma de studii şi, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani cu pacienţii de la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov.  Potrivit decanului facultății unde tânăra pretinde că a absolvit, diploma este falsă iar femeia nu a  fost studentă acolo.

„Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, a declarant Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila.

Mai mult decât atât, pretinsul medic nu figurează nici în baza de date la Colegiul Medicilor. Dacă ar fi fost voluntar , trebuia să aibă o înregistrare la acest colegiu, iar cu aceasta să se prezinte la spital pentru a face contract de voluntariat.

“Documentul prezentat de dânsa, că e confirmată ca medic rezident, este fals, putând fi verificată pe site-ul MS. Aceasta persoană niciodată nu a fost confirmată ca medic rezident, nu a avut niciun contract cu spital plătitor. Din discutiile avut cu Universitatea de Medicină și Farmacie, diploma de licență prezentată e falsă. Din 2014, statutul voluntariatul s-a schimbat. Nicio instituție publică nu poate face contract de voluntariat cu o persoană fizică existând o organizație gazdă pentru aceasta. (…) Unitățile care au oferit servicii neconforme riscă suspendarea autorizației de funcționare, privateși publice.Vom face plângere penală pentru fals”, a declarat Sorina Pintea.

Luată la întrebări, femeia a spus că ea nu a efectuat operaţii sau alte procedee medicale, ci doar servea instrumentarul şi scria după dictare. Surse din spitalul în care lucrează tânăra susţin că aceasta nici nu ar avea diplomă de Bacalaureat, exact ca și în cazul lui Matteo Politi, aflat acum în arest preventiv pentru 3 infracţiuni. Conducerea spitalului, i-a întrerupt femeii contractul de muncă, iar Direcţia de Sănătate Publică va demara o anchetă şi în acest caz.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole