Software ce detectează situațiile de urgență

Un software revoluţionar, de vedere artificială, cu ajutorul căruia pot fi semnalate şi chiar prevenite atacurile fizice, cele armate, incendiile sau chiar atentatele teroriste, a fost inventat de către tinerii studenți de la Facultatea de Inginerie, din Galați. Programul realizat poate fi implementat în sistemul de supraveghere video, indiferent de locaţie. Acesta a fost dezvoltat în doar trei zile, dar încă nu este brevetat.

Incidentele violente de pe stradă sunt tot mai des întâlnite în România. Prin urmare, unui student în anul patru la Facultatea de Inginerie – Informatică Aplicată, i-a venit ideea de a inventa un sistem revoluţionar de prevenire a unor astfel de pericole.Softul creat cu ajutorul unui algoritm matematic scanează fiecare persoană aflată în vizorul unei camere de supraveghere, îi identifică mişcările şi dacă reprezintă un pericol alerta ajunge la poliţie, pompieri sau trupele speciale. De asemenea, în funcţie de mişcări, programul calculează singur în ce măsură o altercație este un conflict violent real sau doar o simplă joacă.
Softul poate fi implementat în orice oraş, instituţie sau chiar locuinţe private care au camere de supraveghere. Astfel pot fi detectate pericole, chiar şi de jaf armat sau terorism. Mai mult decât atât, alerta se activează şi în cazul incendiilor sau dacă o persoană lasă un bagaj suspect într-un loc public. Programul a fost dezvoltat în doar trei zile, dar încă nu este brevetat. După o serie de teste ar putea fi implementat la scară largă.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole