Tineri olandezi rătăciţi la Arieşeni

Echipaje de Salvamont şi Jandarmerie Montană din Alba au intervenit, luni seara, pentru salvarea a unor turişti olandezi, care se aflau în vacanță în România. Aceștia s-au rătăcit pe munte la Arieşeni, în zona pârtiilor de schi.

Cei opt tinerii olandezi se aflau în vacanță în România. Furați de peisajele montane din țara noastră, s-au abătut de la poteca principală dintre pârtii şi au ajuns într-o vale. Speriaţi, au sunat la 112 şi au cerut ajutor. Echipele de la Salvamont Alba şi de la Jandarmerie au pornit în căutarea lor.
Din fericire, aceștia au reuşit să comunice repere GPS pentru a fi găsiţi de către echipajele de salvare, după căutări de mai bine de o oră și jumătate. Potrivit Salvamont Alba, cei şase minori au fost însoţiţi de echipaje până pe raza comunei Arieşeni, de unde au fost transportaţi cu o maşină spre cabana la care erau cazaţi. De asemenea, salvatorii montani au mai intervenit, marți, în zona Piatra Secuiului de unde au recuperat doi tineri din Satu Mare. Aceștia au părăsit traseul marcat şi, din cauza zăpezii şi a gheţii, au rămas blocaţi pe stânci. Urcaseră pe munte fără să fie echipaţi corespunzător.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole