Domeniile în care se căstigă cel mai bine

Într-un raport anual HR Review & Trends ne arată care sunt domeniile unde se câștigă cel mai bine în România. Topul salariilor din țara noastră a fost dominat, în 2018, de sectorul IT, unde câştigul salarial mediu net s-a situat la 5.731 de lei/lună.

Cel mai bine plătit domeniu la ora actuală în România este sectorul de activitate dedicat IT-ului cu un câștig lunar de 5.731 de lei. Analiza prezentată arată că pe locul al doilea al clasamentului salariilor s-au situat angajaţii din domeniul Juridic, cu venituri lunare de 4.571. Aceştia sunt urmaţi de angajații sistemului de Banking unde câștigul ajunge la 4.226 de lei într-o lună urmați de cei din Resurse Umane cu 4.048 de lei.
Primele cinci domenii din top sunt şi singurele în care salariul mediu net depăşeşte pragul de 4.000 de lei. Sub acest nivel, dar nu la distanţă mare, se află Finanţele şi Contabilitatea, Controlul Calităţii, Asigurările, Construcţiile şi Imobiliarele, Administraţia publică şi Ingineria mecanică.
La polul opus, cele mai mici salarii medii nete s-au înregistrat în: Industria Textilă cu 1.987 de lei/lună, Industria Prelucrării Lemnului şi Pază şi Protecţie.
Realizatorii reportului notează faptul că topul domeniilor cu cele mai mari salarii rămâne neschimbat atât atunci când vorbim despre angajaţii bărbaţi, cât şi atunci când vorbim despre femei.
În funcţie de zona geografică, Bucureşti-Ilfov deţine primul loc în topul cu cele mai mari salarii. Ierarhia este completată de vestul țării, regiunea de nord-vest, centrul şi sud-estul țării.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole