Noi propuneri pentru structura anului școlar

Anul şcolar 2019-2020 ar putea începe pe 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât de obicei, iar sfârşitul acestuia ar urma să aibă loc pe 12 iunie 2020. Aceasta este una dintre propunerile substanțiale făcute de către elevi, părinți și sindicate. Cu toate acestea, decizia va deveni finală în momentul în care ministrul Educației va aproba prin ordin de ministru structura anului școlar.

Structura anului școlar 2019-2020 vine cu modificări importante față de modul în care au fost proiectate până acum perioadele de vacanțe și cursuri. Următorul an școlar ar putea începe în data de 9 septembrie 2019, cu o săptămână mai devreme decât propusese Ministerul Educației și ar urma a se încheia pe 12 iunie 2020. Propunerea a venit din partea elevilor, părinţilor şi profesorilor la şedinţa Consiliului de Dialog Social, care a a avut loc joi, la sediul Ministerului Educaţiei. Astfel, elevii vor avea 15 săptămâni de cursuri în primul semestru şi 20 în cel de-al doilea, iar vacanţa intersemestrială va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă. O altă modificare substanțială față de anii trecuți o reprezintă structura celor două semestre școlare. Vacanța de iarnă de 3 săptămâni se transformă în vacanță intersemestrială, astfel că vom avea un semestru I semnificativ mai scurt decât cel de-al doilea.
Potrivit propunerii Ministerului Educaţiei, primul semestru se va încheia înainte de vacanța de Crăciun, iar semestrul al doilea va începe imediat cu revenirea elevilor la cursuri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Educației. Decizia va deveni finală în momentul în care se va aproba prin ordin de ministru structura anului școlar.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole