Tragedie în Portul Constanța

Operațiune de salvare în portul Constanta. Doi marinari au fost scoși noaptea trecută din apele reci ale Mării Negre de către pompierii constănțeni. Din păcate, din cauza hipotermiei, unul s-a stins din viață la spital. Celălat este în coma iar medicii sunt rezervați în privința prognosticului stării sale de sănătate. Anchetatorii încearcă acum să afle ce s-a întamplat. Cazul a intrat și în atenția inspectorilor de muncă.

Era trecut de miezul nopții când s-a dat alarma la ISU Dobrogea. Un apel la 112 anunța că doi marinari au căzut în apa în portul Constanța. Imediat, două autospeciale și trei ambulanțe au pornit spre locul accidentului. Pompierii și polițiștii de la Garda de Coastă s-au mobilizat ca să-i scoată pe cei doi din apă.
Cei doi bărbați sunt marinari care lucrau în tură de noapte la remorcherele din Port. Când i-au găsit salvatorii pluteau între navele legate la cheu și malul de beton. Erau înghețați bocnă și abia mai reușeau să se mențină la suprafață.
Operațiunea a fost una extrem de dificilă și a durat câteva zeci de minute.
Din păcate, unul dintre marinari a murit, câteva ore mai târziu, la spital. Celălat este în comă și se luptă sa trăiască.
Scenariul cel mai probabil după care s-a întâmplat tragedia a fost că un marinar a căzut în apă iar strigatelelui de ajutor l-au alertat pe cel de-al doilea care era în echipajul de siguranță al navei, de serviciu, azi noapte. A vrut să-și salveze colegul, a încercat să facă lucrul ăsta dar a ajuns și el în apă. Cazul este investigat acum de polițiști.
Pentru că accidentul s-a întamplat în timpul orelor de serviciu, inspectorii de muncă investighează și ei împrejurările în care s-a produs tragedia.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole