Un nou caz de medic fals, la Galați

Scandalul diplomelor de medic false loveşte şi la Galaţi. Poliția face anchetă în cazul unei tinere stabilită în Marea Britanie, care a cerut legalizarea unei diplome despre care se crede că ar fi falsă. Deocamdată ancheta este în plină desfășurare, iar cercetările trebuie să stabilească și dacă femeia s-a folosit de document, dacă profesează ca medic sau cadru sanitar pe baza diplomei. Pe Facebook, tânăra vizată de ancheta Poliției apărea că ar lucra ca doctor la Spitalul Universitar NHS din Nottingham, Marea Britanie.

Potrivit reprezentanților ISJ Galați, femeia de 33 ani, a solicitat anul trecut, unui birou autorizat, traducerea şi legalizarea mai multor documente, printre care şi diploma de licenţă respectivă. Pentru că documentul le-a ridicat mari suspiciuni traducătorilor, aceștia au anunțat Poliția.
De asemenea, vicepreşedintele Colegiul Medicilor Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat că asociaţia nu a eliberat un astfel de document pe numele persoanei implicate.
Tânăra în cauză a fost audiată iar documentele ei au fost supuse unei expertize.  Deocamdată ancheta este în plină desfășurare, iar cercetările trebuie să stabilească dacă femeia  profesează ca medic sau cadru sanitar pe baza diplomei suspectate a fi false. Potrivit anchetatorilor, pe Facebook, cea vizată de ancheta Poliției apărea că ar lucra ca doctor la Spitalul Universitar NHS din Nottingham, Marea Britanie.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole