Alocația copiilor va fi majorată

De luna viitoare, copiii vor avea alocația majorată la 150 de lei. Proiectul a fost propus în Parlament de Robert Sigartău, deputat PNL și a fost adoptat cu 123 de voturi.

Parlamentariii au adoptat joi, un amendament care majorează alocația copiilor la 150 de lei. Potrivit acestui proiect, efortul bugetar este de două miliarde de lei iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare. De asemenea, copiii cu vârsta de la 0 la 2 ani vor beneficia de o majorare de 100 de lei. Astfel alocația va crește de la 200 la 300 de lei.
Liviu Dragnea a depus un amendament la Legea bugetului, care a și fost adoptat, pentru a modifica amendamentul PNL prin care se majorează alocațiile copiilor. Mai exact, liderului PSD a cerut modificarea sursei de finanțare, unde Liviu Dragnea susține că banii pentru alocații nu pot fi luați din excedentul asigurărilor sociale.
Liviu Dragnea a adăugat că astăzi, în Parlament, va fi modificată Legea privind plafoanele, pentru a schimba deficitul. Liderul PSD a precizat că diferenţa între amendamentul său şi cel propus de PNL pentru mărirea alocaţiilor copiilor este doar sursa de finanţare, prin urmare majorarea alocațiilor rămâne valabilă.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole