Noi recorduri de producție pentru KMGI

La reuniunea anuală a managementului KMG International au fost prezentate rezultatele activităţii înregistrate de către Grup în anul 2018. Rafinăria Petromidia, cel mai mare activ al Grupului şi una dintre cele mai moderne unităţi de procesare a ţiţeiului din regiunea Mării Negre, a atins noi indicatori de eficienţă operaţională. Tot aici au fost stabilite și principalele obiective pe termen mediu.

Grupul KMGI a înregistrat rezultate operaţionale şi financiare pozitive și în anul 2018. Profitul operaţional  a atins nivelul de 249,7 milioane USD, iar indicatorul profitului net a fost de 86 milioane USD. În acelaşi timp, în perioada de raportare, compania a stabilit noi recorduri de producţie în toate segmentele de activitate: rafinare, vânzare cu amănuntul şi trading. Principalii factori operaţionali care au contribuit la aceste rezultate au fost majorarea volumelor materiilor prime procesate şi a produselor finite, precum şi creşterea semnificativă a vânzărilor de produse petroliere în România şi în regiune. În 2018, volumul total de materii prime procesate de rafinăria Petromidia a fost de 5,9 milioane de tone, cu 1 milion de tone peste volumul planificat, reprezentând cel mai ridicat volum de materii prime prelucrate în cei 40 de ani de funcţionare a rafinăriei.
“În ceea ce priveşte principalii indicatorii de producţie, anul trecut a fost cel mai bun din cei peste 10 ani de când KazMunayGas, compania nationala de petrol şi gaze din Kazahstan, a devenit unic acţionar al KMGI. Pe termen mediu, ne propunem să dublăm indicatorul profitului net, să continuăm implementarea strategiei acţionarului KazMunayGas, de extindere a prezenţei pe piaţa internaţională şi, în consecinţă, de creştere a valorii întregului Grup de companii KazMunayGas” – a menţionat Zhanat Tussupbekov, director general al KMG International.
În 2019, KMG International intenţionează să înceapă implementarea proiectelor de construcţie a unei centrale de cogenerare pe platforma rafinăriei Petromidia, precum şi extinderea reţelei de benzinării în România, principala piaţă de desfăşurare a activităţii. În total, în următorii 5 ani, compania intenţionează să implementeze aproximativ 100 de proiecte IT în toate direcţiile de activitate.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole