Tradiție și voie bună în stil armânesc

„Armânlu nu cheari” sau armânu nu piere! Au demonstrat asta generațiile de aromâni prezente la prima ediție a festivalului dedicat limbii și tradițiilor acestei comunități care a avut loc la Mamaia. Antrenul principal a fost muzica bună asigurată de cei mai cunoscuți artiști care au ținut toată noaptea invitații pe ringul de dans.

Aflat la prima ediție, Festivalul armânesc „Armânlu nu cheari” a debutat cu o deschidere originală a celor doi actori constănțeni carismatici și plini de umor Hari Gromoșteanu și Marius Costea, gazdele acestui eveniment.
Momentele artistice au alternat între cele de dans, asigurate de ansamblul Iholu, Vanghilismo, Asteria și cele de muzică machidonească alături de formațiile Pindu, Makidonia, Kavalla și Gramoste.
De la eveniment nu a putut lipsi nici îndragitul solist de muzică grecească Ionuț Galani însoțit de Ansamblul Asteria și formația…….
Ca dovadă a respectului purtat pentru generațiile mai vechi, între invitați s-au aflat și Ghiță Caraulani și Hrista Lupci.
Cele mai mari emoții ca totul să iasă bine le-au avut ca de obicei, organizatorii evenimentului Irina și Hari Gromoșteanu.
Distracția s-a întins până târziu în noapte, timp în care ne-a fost clar că „Armânlu nu cheari”.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole