PSD. Dacă Laura Codruța Kovesi este nevinovată, să demonstreze acest lucru în fața instanței de judecată

PSD cere să se înceteze cu politizarea anchetei penale demarate împotriva Laurei Codruţa Kovesi, fosta șefă a DNA.
Social democrații afirmă că  procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor au fost selectaţi şi numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, organism independent de influenţele politice.
“Cei care contestă integritatea noii Secţii de investigare a magistraţilor contestă de fapt integritatea întregului sistem de Justiţie din România. Noua Secţie este formată din procurorii care deja existau în sistemul judiciar. Ei au fost selectaţi şi numiţi de magistraţii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii – organism independent de influenţele politice.
Deci dacă procurorii noii Secții nu sunt în regulă, atunci nimic din ce s-a întâmplat în sistemul nostru de justiție nu a fost în regulă. Încetați politizarea anchetei penale împotriva doamnei Kovesi! Lăsați probele să vorbească! Dacă d-na Kovesi este nevinovată, lăsați-o să demonstreze acest lucru în fața instanței de judecată!”, arată Partidul Social Democrat, pe pagina de Facebook.
Săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a fost audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.
Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă.
Acesta susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Cele mai Accesate Articole