Sute de pensionari lăsați fără bani

Scandal de proporții la Casa de Ajutor Reciproc din Târgu Bujor. Sute de pensionari din judeţul Galaţi au rămas fără ajutorul de înmormântare. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, după ce o femeie a reclamat că nu a primit banii cuveniți, conform contractului semnat cu asociaţia. Oamenii legii au aflat că în aceeaşi situaţie sunt şi alţi pensionari.

Scandalul de la Casa de Ajutor Reciproc din Târgu Bujor a pornit după ce mai multe persoane au reclamat faptul că asociaţia refuză să-şi onoreze obligaţiile faţă de deponenţi. Prin urmare, peste 500 de pensionari au rămas fără banii agonisiți și fără ajutorul de înmormântare. Oamenii au cotizat ani la rând la Casa de Ajutor Reciproc, iar când au vrut să-şi retragă banii, nu au mai avut ce.
Supărați că situația nu a putut fi rezolvată nici cu ajutorul primăriei, oamenii au apelat la poliție.
Poliţiştii au descoperit că paguba ar fi de 200.000 de lei.  În paralel cu ancheta poliției și a procuraturii va fi convocată și Adunarea generală a Casei de Ajutor Reciproc, care va stabili ce bunuri are asociația și ce măsuri pot fi luate pentru ca oamenii să își primească banii.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole