Director interimar la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța are un nou director. Atribuțiile funcției vor fi exercitate de către Erwin Șimșensohn. Regizorul de teatru va deține fotoliul de manager doar pentru o perioadă de patru luni, întrucât va asigura interimatul până la organizarea unui concurs pentru acest post.

Conducerea Teatrului de Stat Constanța va fi asigurată, din 25 martie, de Erwin Șimșensohn. Directorul interimar are 39 de ani și este originar din Piatra Neamț. Este absolvent al Facultății de Teatru – UNATC și licentiat în relații economice internaționale.

“Lucrez de la terminarea Facultăţii, adică de 16 ani în teatru, sunt regizor dar am lucrat şi în alte domenii. Sunt absolvent al cursurilor de management cultural cu specialitatea managementul instituţiilor publice de cultură de la Ministerul Culturii. Am fost pentru o scurtă perioadă, cam 10 luni de zile, secretar de stat în Ministerul Culturii, am avut în subordine instituţiile de spectacol cele din subordinea Ministerului Culturii”, a menționat  Erwin Şimşensohn.

Așa s-a caracterizat directorul interimar la numirea sa în funcție, care a fost aprobată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța. Întrunirea s-a desfășurat în data de 28 februarie.
Cu această ocazie, el și-a prezentat și planul de acțiune pe care îl va urma din momentul preluării acestei funcții. Mandatul său la conducerea Teatrului de Stat Constanța va începe în data de 25 martie.

“Toate documentele teatrului trebuiesc puse în ordine. În al doilea rând, o să încerc sper o operaţiune foarte clară de implementare a standardelor operaţionale, a procedurilor operaţionale de sistem, care sunt obligatorii pentru orice entitate publică. Cred că aceste proceduri operaţionale sunt vitale pentru a face ordine într-o instituţie, chiar fie ea de cultură”, a explicat directorul interimar al Teatrului de Stat Constanța.

Alegerea lui Erwin Şimşensohn în fruntea instituției de cultură survine după ce conducerea Consiliului Județean Constanța a hotărât demiterea fostului manager al teatrului, Dana Dumitrescu. Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a făcut cunoscută această măsură în urma cu cinci săptămâni, atunci când au fost constatate abateri la nivelul instituției. Verificarea activității teatrului a survenit ca urmare a învinuirilor pe care le-au adus mai mulți actori fostului director. Dana Dumitrescu va avea un preaviz de 60 de zile.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole