Poliția de Frontieră. Peste 200 grame de bijuterii, confiscate la Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit duminică în P.T.F. Vama Veche peste 200 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur şi fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.
În data de 03.03.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.
Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra unui bărbat, cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, 216 grame bijuterii din metal galben (brăţări, lanţuri, inele, cercei şi pandante), susceptibile a fi din aur.
Persoana în cauză nu declarase bunurile şi nici nu avea documente de provenienţă sau autorizaţie de a efectua operaţiuni cu metale preţioase.
Bijuteriile, în valoare de aproximativ 37.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate în vederea expertizării la Trezoreria Constanţa, iar poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional pe bărbat cu amendă în cuantum de 5.000 lei.
Sursa: Comunicat Garda de Coastă

Cele mai Accesate Articole