Video. 42 de ani de la cutremurul din 1977. Cum reacționăm în cazul unui seism

Departamentul pentru Situații de Urgență amintește că, în urmă cu 42 de ani, în seara zilei de 4 martie 1977, România a fost afectată de un seism devastator.
La ora 21 și 20 de minute, pământul s-a cutremurat timp de 56 de secunde, atât de puternic încât a lăsat ţara în beznă şi haos.
Peste 1.500 de oameni şi-au pierdut atunci viaţa.
Seismul s-a soldat soldat și cu aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe prăbușite, oameni diserați și mormane de moloz.
”Pentru dezvoltarea culturii preventive și consolidarea nivelul de conștientizare și de educare a populației în situația producerii unui cutremur, IGSU a lansat Campania Națională “NU TREMUR LA CUTREMUR”, cu scopul de a promova necesitatea pregătirii individuale s au colective în timpul manifestării unui seism cu o magnitudine ridicată.
Misiunea noastră rămâne salvarea vieții, însă fiecare dintre noi trebuie să manifeste responsabilitate și să învețe principalele măsuri și reguli de autoprotecție.
Însușirea și adoptarea unui comportament proactiv în fața unor situații de urgență vă pot salva viața!”, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.




42 de ani de la cutremurul din 1977
În urmă cu 42 de ani, în seara zilei de 4 martie 1977, România a fost afectată de un seism devastator, soldat cu aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe prăbușite.Pentru dezvoltarea culturii preventive și consolidarea nivelul de conștientizare și de educare a populației în situația producerii unui cutremur, IGSU a lansat Campania Națională “NU TREMUR LA CUTREMUR”, cu scopul de a promova necesitatea pregătirii individuale sau colective în timpul manifestării unui seism cu o magnitudine ridicată.Misiunea noastră rămâne salvarea vieții, însă fiecare dintre noi trebuie să manifeste responsabilitate și să învețe principalele măsuri și reguli de autoprotecție.Însușirea și adoptarea unui comportament proactiv în fața unor situații de urgență vă pot salva viața!https://fiipregatit.rowww.nutremurlacutremur.ro#IGSU #SMURD #ISU #România #NuTremurLaCutremur #Seism
Publicată de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Duminică, 3 martie 2019

Cele mai Accesate Articole