Hramul Mănăstirii Sfântul Ioan Casian

Mănăstirea Sfântul Cuvios Ioan Casian și-a serbat sâmbătă hramul în prezența Înalt Preasfinției Sale, Todosie, Episcopul Tomisului, a starețului, părintele Protosinghel Iustin Petre, a soborului de preoți și a credincioșilor sosiți din toate colțurile țării. Dealul pe care este ridicată mănăstirea are o încărcătură spirituală veche de peste 1600 de ani.

Mănăstirea Sfântul Cuvios Ioan Casian așezată pe locuri creştine autentice care păstrează încă duhul de linişte şi înălţime al monahismului   a îmbrăcat sâmbătă starie de sărbătoare. Lăcașul de cult și-a serbat hramul în prezența unor oaspeți de seamă dar mai ales a credincioșilor . Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Preasfinția Sa, Todosie, Episcopul Tomisului secondat de un întreg sobor de preoți și diaconi.
Mănăstrirea Sfântul Ioan Casian este situată în Dobrogea pe dealul în care se află și peștera sfântului. Istoria propovăduirii Sfântului Ioan Casian în această zonă este subliniată și de toponomia locului. Localnicii cunosc zona drept ținutul casienilor. În anul 2002 cu binecuvântarea Inalt Prea Sfințitului Teodosie acest loc a prins din nou viața după 1600 de ani în care Sfanta Evanghelie și rugăciunile călugărilor pustnici nu au mai existat datorită invaziei popoarelor migratoare și istoriei grele prin care a trecut ținutul Dobrogei.
Piatra de temelie a Mănăstirii Sfântului Ioan Casian a fost pusă la 28 februarie 2003. Demersul de reactivare a vechii vetre monahale a fost încredinţat părintelui Iustin Petre de la Mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole