Biserică scoasă la licitație

O biserică din Constanța a fost scoasă la licitație de un executor judecătoresc, ca să-i plătească paguba constructorului care nu și-a încasat banii. Atât primarul cât și sătenii, sunt revoltați și spun că patronul care a turnat fundația și primul nivel i-a lăsat baltă și a fugit iar ei s-au chinuit să termine clădirea.

Satul Bugeac din comuna Ostrov este la 1 km de şoseaua naţională Ostrov – Constanţa. Prima biserică a fost construită aici în anul 1863 însă, în timp s-a stricat iar sătenii și-au dorit o clădire nouă. Au bătut palma cu un constructor care s-a apucat de lucru, și au convenit și o sumă de bani. Pe parcurs însă, plățile din facturi s-au modificat iar oamenii revoltați au spus că nu mai plătesc. Primul constructor a turnat fundația și primul nivel.
Patronul firmei care  a început construcția bisericii s-a dus la arhiepiscopie și a spus că nu și-a primit toți banii, conform socotelilor lui, însă nici acolo nu a găsit înțelegere. Atunci a dat în judecată Arhiepiscopia și a câștigat.
Arhiepiscopia Tomisului spune că a platit facturile iar patronul care i-a dat în judecată a adăugat ulterior costuri suplimentare. Acum biserica e scoasă la licitație pentru ca inițiatorul lucrării să-și încaseze sumele pe care le revendică. Arhiepiscopia Tomisului ține să-i liniștească pe localnici și să-i asigure că nimeni nu le va lua cladirea bisericii abia înălțată. Preoții spun că legislația nu permite vânzarea lăcașurilor de cult.
Pe 3 aprilie, la Constanța va avea loc licitația publică pentru tranzacția aprobată de instanțele constănțene.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole