Podul suspendat peste Dunăre

Se construiește un pod suspendat peste Dunăre.  Acesta este considerat a fi cel mai important proiect de infrastructură demarat în zona de Est a României după 1989. Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a făcut public faptul că pentru această lucrare au fost semnate mai multe contracte de subfinanţare cu firme din Brăila şi Galaţi.

Noul proiect major de infrastructură va fi poziţionat pe drumul principal Brăila-Jijila, pe fluviul Dunărea. Obiectivul va avea o lungime totală de 1.974,30 metri iar de o parte şi de alta vor fi construite două viaducte de acces, în lungime de câte 110 metri, care se vor adăuga lungimii podului suspendat.

Suntem în procedura în care trebuie obţinute avizele pentru trecerea peste dig a utilajelor care se vor ocupa de excavarea terenului. Este vorba de un aviz de la Apele Romane şi de unul de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a semaforiza drumul de acces către dig. Mă refer la drumul de exploatare care leagă digul de malul Dunării, iar firma constructoare vrea să obţină aviz pentru a trece utilajele grele peste dig, să nu afecteze structura digului. Pe malul tulcean al Dunării au început deja să excaveze, lucru care se va întâmpla curând şi pe malul brăilean”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

Contractul pentru execuţia podului suspendat peste Dunăre din zona Brăila a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar antreprenoriatul lucrării este asigurat de două firme, una din Italia și una din Japonia. Durata de realizare a podului peste Dunăre este de 48 de luni, din care 12 reprezintă proiectarea şi 36  execuţia. Termenul de garanţie este de 10 ani.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole