Descoperirea propriei identități prin artă

KMG International, în parteneriat cu Ambasada Republicii Kazahstan în România, aduce în atenția publicului iubitor de artă, expoziția artistei kazahe Leyla Mahat „HERE I AM”. Vernisajul va avea loc la Galateca în București între 11 martie și 4 aprilie.

Leyla Mahat este profesor asociat al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte din Kazahstan. A ținut expoziții în toată lumea, inclusiv în țări precum Italia, SUA, India, China, Germania, Japonia, Belgia, Marea Britanie și este câștigătoare a mai multor premii. Premiul Medalia de Stat – 20 de ani de independență pentru contribuția adusă culturii kazahe și medalia Franz Kafka, primită în Praga, Republica Cehă sunt doar două dintre ele.
HERE I AM abordează teme precum descoperirea propriei identități și înlăturarea a tot ce nu este necesar și dăunează naturii, într-o lume a consumerismului în care relația dintre umanitate și mediu se deteriorează rapid. Natura și stepa reprezintă două elemente de inspirație importante pentru artistă.
“Pe măsură ce îmbătrânesc, devin tot mai aproape de mine însămi. Straturile inutile sunt înlăturate (..)Pământul se chinuie cu durere și greutăți. L-am supraîncălzit. L-am dezbinat. L-am tăiat, l-am rănit. Si totuși vrem mai mult. Și mai mult.” (Leyla Mahat)
Expoziția poate fi vizitată la Galateca din sector 1, București, între 11 martie și 4 aprilie.
De mai bine de 11 ani, KMG International dezvoltă proiecte care promovează cultura şi identitatea românească în Kazahstan, precum şi cultura kazahă în România.

Cele mai Accesate Articole