Medic bătut într-o clinică privată

Scene violente au fost surprinse de camerele de supraveghere la Galați. Un medic ginecolog a fost agresat în timpul programului de lucru, la o clinică privată din oraș. Va avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Incidentul a pornit după ce agresorul a cerut ca partenera sa să fie consultată deși nu avea programare.  Inițial, medicul ar fi acceptat, însă tonul violent şi ameninţările bărbatului l-au determinat să iasă din cabinet. Camerele de supraveghere surprind cum doctorul se află în holul clinicii iar din spate, un individ îl lovește cu putere și îl trântește pe jos. Ceilalți pacienți aflați în sala de așteptare se ridica speriați, însă nimeni nu are curaj să intervină. După câteva secunde, apar un medic și două asistente care îl ajuta pe ginecolog să se ridice. Reprezentanții clinicii au sunat la 112, iar un echipaj de poliție a ajuns imediat la fața locului.
O propunere legislativă, care ar fi putut să îi protejeze pe medicii şi asistenţii care lucrează în spitale sau pe autospecialele de intervenţie, a fost dată uitării. Colegiul Medicilor Galaţi vrea să reia însă demersul prin care pedepsirea celor care agresează cadrele medicale ca în cazurile de ultraj să devină lege.
Cazul va fi elucidat de poliţiştii gălăţeni, care l-au sancţionat pe tânărul de 23 de ani cu 1.500 de lei, pentru tulburarea liniştii publice. Urmează ca la finalul cercetărilor să se stabilească, dacă este cazul, şi alte măsuri.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole