Fetiță de trei ani, în comă

O fetiță de numai trei ani, din comuna Vaideeni, județul Vâlcea, a ajuns la spital după ce a înghițit mai multe medicamente. În prezent, copila se află internată în stare gravă la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde medicii se luptă să-i salveze viața.

Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de miercuri. Nesupravegheată de parinți pentru o  scurtă perioadă de timp, fetița de trei ani a înghițit mai multe pastile hipertensive. Pilulele constituiau tratamentul medicamentos al bunicii copilei. Inițial, fetița a fost transportată la urgența Spitalului Horezu. Între timp, starea ei s-a agravat, iar doctorii au hotărât să fie transferată la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Aici, cadrele medicale au stabilizat-o și au intubat-o. Însă, starea copilei a continuat să se agraveze și a devenit critică. Doctorii de la această unitate medicală au decis să o transporte la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București și au solicitat, în acest sens, ajutorul unui elicopter SMURD.
Copilul, aflat în stare comatoasă, a ajuns la unitatea spitalicească din Capitală, unde medicii se luptă să-i salveze viața.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole