Pescari dispăruți în Marea Neagră

Un cunoscut om de afaceri și patron al unei cherhanale din 2 Mai a fost dat dispărut. Bărbatul s-ar fi urcat ieri în amabarcațiunea cu motor alături de fratele lui și de un alt pescar pentru a prinde pește. Însă, marea s-a montat din senin iar un vânt puternic i-a prins pe cei trei în timp ce se aflau în larg. Garda de Coastă din România și Bulgaria a declanșat o operațiune impresionantă pe mare pentru a-i găsi! Va avertizam, urmează imagini si informații care vă pot afecta emoțional.

Întreaga dramă a fost declanșată de o decizie luată în ultimul moment de administratorul acestei pescării. Miercuri după amiază, in jurul orei 14.00, omul a hotărât să iasă pe mare pentru a le da o mână de ajutor angajaților. Bărbații au parcurs 4 mile marine pentru a ridica o plasă plină cu scrumbie, pentru ca aceasta să nu fie distrusă de hulă. Decizia i-a costat scump și asta pentru că la scurt timp s-a iscat un vânt puternic iar barca a fost împinsă în largul mării.
La scurt timp, Garda de Coastă a declanșat o operațiune de căutare fulger pentru a-i găsi pe barbați.
Spre dimineață autoritățile din Bulgaria s-au alăturat misiunii de căutare și asta pentru că șansele ca bărbații să fi ajuns în apele lor teritoriale erau tot mai mari dată fiind si direcția vântului. Pescarii veterani spun că de fiecare dată când pornesc cu o barcă de mici dimensiuni în valuri riscă să-și piardă viața. Asta se intampală din pricina faptului că Marea Neagră este cea mai imprevizibilă din lume.
Și în aceste momente misiunea de căutare a Gărzii de Coastă continuă. Însă sanșele de a-i găsi în viață pe cei 3 scad de la o oră la alta. Totuși, rudele încă mai cred într-un miracol.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole