Video. Opriți arderile de vegetație! Incendiu în zona plajei Corbu

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Apel face un apel pentru oprirea arderilor de vegetație.
Pe fondul temperaturilor ridicate dar şi al vântului puternic, în mai multe judeţe din ţară au avut loc 270 de incendii de vegetaţie, care au afectat mii de hectare de teren.
Un astfel de incendiu a izbucnit sâmbătă, în zona plajei Corbu.
Potrivit ISU Dobrogea, flăcările au cuprins şi o magazie în care era depozitată cherestea.
Tot sâmbătă, pompierii au acţionat pentru stingerea unui  incendiu de vegetaţie uscată, în apropierea localităţii Târguşor.
IGSU mai precizează că incendii de vegetație uscată au fost înregistrate și în Buzău, Dâmboviţa, Gorj, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Argeş, Buzău, Prahova şi Mehedinţi.
Având în vedere vântul puternic prognozat pentru perioada următoare, fenomen care favorizează propagarea rapidă a flăcărilor, IGSU face un apel către cetăţeni să întrerupă acţiunile de igienizare a terenurilor şi să respecte recomandările transmise de autorităţi.




Apel al pompierilor! Opriți arderile de vegetație!Pe fondul temperaturilor ridicate de astăzi, în țară s-au înregistrat peste 270 de incedii de vegetație, care au afectat mii de hectare de teren.La ora 18.00, peste 300 de pompieri cu 70 de autospeciale, motopompe și alte mijloace tehnice erau angrenate în misiuni de stingere a arderilor necontrolate.În zonele unde numărul incendiilor a fost considerabil (Buzău, Dâmbovița, Gorj, Tulcea, Valcea și Vrancea) personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele operative angrenate în misiuni. Totodată, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, IGSU a dispus măsura dislocării de tehnică și personal din alte județe, care să intervină în sprijinul colegilor din județele afectate, astfel încât toate solicitările primite de la cetățeni să fie acoperite. La acest moment, sunt în curs de derulare intervenții pentru localizarea și stingerea incendiilor de vegetație uscata în zona București-Ilfov și județele Argeș, Buzău, Prahova și Mehedinti.Având în vedere vântul puternic prognozat pentru perioada următoare, fenomen care favorizează propagarea rapida a flacarilor, IGSU face un apel către cetățeni să întrerupă acțiunile de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități.
Publicată de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Duminică, 10 martie 2019

 

Cele mai Accesate Articole