7.000 de pui intoxicați cu fum

Un incendiu de proporții a izbucnit luni dimineață la ferma Avicola din localitatea Corbu, județul Constanța. Peste 7.000 de păsări dintr-o hală de creștere a puilor de găină au murit intoxicate cu fum.

Incendiu a izbucnit pe 11 martie, în jurul orei 3 dimineața.  Au fost alertați pompierii de la ISU Dobrogea, Stația Midia, care au plecat cu două autospeciale de stingere. Ajunși la fața locului militarii ISU au constatat că incendiul a fost lichidat de către proprietari, în schimb, exista o degajare puternică de fum.

„Dintr-o hală de 750 metri pătraţi a fost afectată de foc o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi, respectiv aşternutul de paie, iar la faţa locului era o degajare foarte mare de fum din cauza căruia aproximativ 90% din efectivul de pui care erau în hală au decedat prin asfixiere.” au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

Pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la lămpile de iluminat/încălzit. Surse neoficiale ne-au precizat că luminile erau stinse. Dacă incendiul ar fi izbucnit de la instalația electrică, ar fi sarit siguranța la un scurtcircuit, și asta pentru că hala a fost modernizată recent. Un alt incendiu de vegetație a izbucnit în urmă cu două săptămâni , la o firmă gestionată de același proprietar. Din fericire, focul nu s-a extins la clădirile aflate în imprejurimi.

Cele mai Accesate Articole