Undă verde din partea inspectorilor sanitari

Blocul operator și Secția de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Institutul ”Marius Nasta” din București și-au reluat activitatea. Concluziile pozitive, semnalate în unitatea spitalicească în urma verificărilor efectuate de inspectorii sanitari, au dat undă verde reînceperii activității secțiilor închise în februarie. Decizia din luna precedentă a fost dispusă de angajații Direcției de Sănătate Publică în urma rezultatelor neconforme ale analizelor privind infecțiile intraspitalicești.

În data de 19 februarie 2019, blocul operator și Secția de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Institutului ”Marius Nasta” din București au fost închise.

“Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probelor recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, a anunțat Ministerul Sănătății la data întreruperii activității celor două secții din cadrul spitalului.

De la începutul anului, șaptesprezece pacienți ai Institutului “Marius Nasta” din Capitală s-au contaminat pe durata internării în spital cu acinetobacter. Treisprezece dintre persoanele infectatate cu bacteria agresivă au murit. Acinetobacter se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă și se poate transmite prin contact direct cu persoane sau cu suprafețele infectate.

“Echipa DSP a fost în această zi la Institutul “Marius Nasta”, consideră oportună redeschiderea activităţii Blocului Operator şi a Secţiei ATI începând cu data de 11 martie 2019″, a menționat luni managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Din luna ianuarie a anului curent, numărul de pacienți decedați în institut a fost de 64, mult peste totalul de 37 înregistrat în 2018.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole