Bilanț de succes

La un an de la lansare, proiectul transfrontalier demarat de Universitatea Ovidius în parteneriat cu vecinii noștri bulgari, se apropie, cu rezultate fructuoase, de sfârșit. Acest lucru înseamnă că 40 de tineri au fost instruiți și au primit calificare de specialitate în domeniul turismului. Totul a culminat cu negocierile pentru angajare organizate tot în cadrul acestui proiect.

Andreea Moraru, conf.dr.univ. la Universitatea Ovidius este managerul proiectului „Îmbunătățirea condițiilor pentru angajarea tinerilor în sectorul turismului”.  Aceasta și-a prezentat în fața conducerii uniiversității și a invitaților, bilanțul celor 22 de săptămâni de muncă asiduă.
Miza principală a proiectului a constituit-o formarea unei forțe de muncă calificate, bine instruite, cu aplecare în mod special în domeniul turismului. A fost ales acest domeniu pentru că el constituie ramura cea mai puternică din zona noastră.
După o formare de specialitate, au urmat examenele care să confirme sau să infirme pregătirea celor 40 de tineri participanți. Rezultatul a fost pozitiv pentru fiecare dintre ei.
Finalitatea acestui demers de recrutare și formare, bineînțeles, l-a constituit contactul direct cu potențialii angajatori.
O altă trăsătură importantă a acestui proiect o reprezintă caracterul său internațional care ajută la internaționalizarea Universității Ovidius Constanța.
Astfel că, bilanțul se prezintă ca un real succes din care au de câștigat foarte multe părți. Profesorii coordonatori, tinerii instruiți, angajatorii mulțumiți, beneficii serviciilor de turism, iar în final, imaginea noastră ca țară.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole