Un clujean, liderul cursei arctice de 120 de mile

Cursa de 120 de mile, varianta scurtă a ultramaratonului “6633 Arctic Ultra” de la Cercul Polar de Nord, a fost câștigată de românul Vlad Adrian Crişan Pop. Între timp, Avram Iancu continuă cursa extremă de 380 de mile la ultramaratonul ”6633 Arctic Ultra”. Hunedoreanul a rămas singurul român în competiția infernală. Românca Florentina Iofcea s-a retras din concurs.

”6633 Arctic Ultra”, cel mai greu maraton al Planetei, și-a desemnat primul câștigător. La finish-ul variantei scurte a competiției din infernul alb a ajuns ca lider românul Vlad Adrian Crișan Pop. Clujeanul  și-a atras laurii victoriei străbătând cursa de 120 de mile cu zâmbetul pe buze de la linia de start până la sosire.

“Minunat tip şi ce rezultat fantastic”, au precizat organizatorii ultramaratonului.

Prezența la ultramaratonul de la Polul Nord a fost motivată de dorința de a ajuta, izvorâtă din durerea pierderii unei persoane dragi din familia sa, răpusă de cancer.

“Startul poate să ajungă la minus 20 şi cel mai frig a fost minus 60 într-unul dintre ani. Unii mă încurajează, alţii îmi fac fotografii, alţii mă întreabă de ce alerg aşa, o motivaţie este aceea de a alerga pentru copii. Şi eu am pierdut pe cineva în familie şi ştiu cum e această boală. De sărbători, am alergat inclusiv în noaptea dintre ani.”, a mărturisit sportivul Vlad Adrian Crișan Pop.

Acesta și-a propus să participe la ”6633 Arctic Ultra” pentru a strânge bani de burse pentru copiii bolnavi de cancer.
Între timp, Avram Iancu își continuă periplul în ținutul artic. Hunedoreanul  înfruntă vicisitudinile vremii aspre cu gândul la familie și meleagurile românești.
El a rămas singurul român în cursa de 380 mile.  În cele 96 de ore de la startul competiției, Avram Iancu a parcurs deja jumatate din această distanță. Moralul său este bun, mintea limpede, însă se roagă să reușească să străbată restul cursei până în data de 16 martie, la ora locală 10.30, termenul limită impus de organizatori.
Ultramaratonul include două curse, una de 120 de mile, pe care anul acesta a câştigat-o Vlad, şi alta de 380 de mile, unde Tibi Uşeriu a ieşit învingător 3 ani consecutiv.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole