„Ştiu să-mi aleg meseria!”

În perioada 14-15 martie Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează Târgul meseriilor, ediția de primăvară sub titlulatura „Ştiu să-mi aleg meseria!”. Prin intermediul acestui eveniment, se urmărește promovarea unităților școlare cu oferte de pregătire pentru învatamantul profesional si cel dual.

Târgul vine în sprijinul elevilor din ultimele clase de gimnaziu precum si a parintilor acestora. Ei pot beneficia de o cunoaştere  obiectivă  a resurselor personale ale copiilor lor, a intereselor sau aptitudinilor acestora. Elementul de noutate al acestei ediții îl constituie prezenta elevilor din invatamantul primar profesional , care, cu ajutorul dascălilor îndrumători le vor împărtășii vizitatorilor din propriile experiențe și din câștigul acumulat într-un astfel de modul de predare.
Cu sprijinul și implicarea autorităților locale, elevii și părinții vor putea beneficia de informații complete referitoare la toate calificările profesionale din oferta educațională constănțeană.
Cele 36 de unităţi şcolare cu învăţământ profesional si dual, împreună cu operatorii economici-parteneri,  îşi vor expune oferta de formare la Casa de Cultură din Constanța. Târgul va fi prezent și în: Medgidia, Cobadin, Crucea, Cogealac și Mangalia.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole