Petre Daea, în inspecție la stația de pompare Galeșu

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat ieri la Constanța în cadrul unei vizite de inspecție la stația de pompare a apei pentru sistemul de irigații Galeșu. Stația urmează să ofere apă de irigat pentru aproximativ 5.000 de hectare.

Stația de pompare Galeșu a fost retehnologizată și urmează să utilizeze apă din Canalul Poarta Albă – Midia, ce va fi pompată într-un canal de irigații care ajunge până la Ovidiu. Canalul de irigații deservește aproximativ 5000 de hectare.
Stația de pompare Bază Galeșu a fost reabilitată printr-un proiect al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Dobrogea. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 8,2 milioane de lei. Pe lângă reabilitarea stației de pompare, în proiect este inclusă și reabilitarea a 530 de metri liniari de conducetă de refulare, cu diametrul de 1.200 mm. Potrivit declarațiilor directorului ANIF, Filiala Dobrogea, Alin Trifan, lucrările vor fi gata pe 15 aprilie, prilej cu care ministrul Agriculturii, Petre Daea și-a anunțat prezența la eveniment.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole