Și-a inscenat tâlhăria, de frica soției

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din Iaşi, și-a înscenat propria tâlhărie. Acesta a recurs la gest de frica soţiei, după ce a pierdut tot salariul la păcănele. Totul s-a întâmplat în noaptea de 8 spre 9 martie.


“În urma sesizării, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Din cercetările efectuate ulterior de către polițiști, s-a constatat faptul că, bărbatul de 34 de ani, ar fi determinat-o pe soția sa să sesizeze instituțiile competente cu privire la faptul că, în timp ce el s-ar fi aflat în scara blocului, ar fi fost victima unei infracțiuni de tâlhărie calificată. Fiind audiat, bărbatul a susținut faptul că ar fi fost victima infracțiunii”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Iaşi.

Potrivit unor surse, tânărul a jucat timp de două zile la jocuri de noroc electronice şi şi-a pierdut tot salariul de 1.100 lei. De frica unui scandal cu soția, bărbatului i-a venit ideea de a-şi înscena propria tâlhărie, în scara blocului unde locuiește. Și-a aruncat pe jos portofelul gol, iar apoi s-a întins pe scări şi şi-a sunat soţia pentru a-i spune că o persoană necunoscută l-a dat cu capul de balustradă şi i-a furat banii. Astfel, soţia a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa infracţiunea. Totuşi, tânărul care şi-a pierdut salariul la păcănele a omis un singur lucru, scara blocului era supravegheată video. După ce au văzut imaginile, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Iași l-au anunţat pe tânăr că din victimă s-a transformat în infractor şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole