Laura Codruța Kovesi refuză să comenteze acuzațiile aduse de Sebastian Ghiță

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat astăzi că nu comentează declarațiile făcute de Sebastian Ghiță la adresa sa, pentru că nu vrea să intre în dialog cu un ”inculpat fugar”.
”În primul rând nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar, care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt instrumentate la DNA, o parte sunt deja trimise în judecată. Un inculpat fugar faţă de care am făcut încă din cursul anului trecut, încă din aprilie, când de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA, şi a făcut declaraţii denigratoare la adresa sistemului judiciar. Nu doresc să intru în dialog cu acesta”, a spus Kovesi.
Ea a precizat că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la acuzaţiile la adresa sa.
”Sunt atacuri făcute de inculpați care sunt cercetați în dosarele DNA. Acesta atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA și-a permis să deranjeze inculpații”, a mai spus procurorul-șef al DNA, menționând că la finalul anului trecut, a făcut 14 sesizări la CSM „cu privire la afirmații neadevărate, neîntemeiate, tendențioase și chiar ridicole”.
Reamintim că în înregistrările difuzate de România TV, Sebastian Ghiță a susținut că fostul premier Victor Ponta ar fi fost șantajat de către generalul SRI Florian Coldea pentru a o propune pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA, ameninţându-l că îi va anula vizita în SUA în apropierea alegerilor prezidenţiale, „iar asta îl va distruge”.
Ghiță a mai declarat că dosarul Realitatea Media a fost „măsluit” şi că Laura Codruţa Kovesi l-a contactat „pentru a distruge Realitatea TV, dorind să folosească acest post de televiziune pentru sistem”.

Cele mai Accesate Articole