Intervenție dificilă a pompierilor tulceni

Intervenție dificilă pentru cei de la ISU Delta Tulcea. Pompierii au fost solicitați să intervină, miercuri seară, în zona dealului Bididia, de la marginea municipiului Tulcea.  O femeie a anunțat la 112 că fiica ei și prietena acesteia, ambele în vârstă de 15 ani, s-au rătăcit.

După câteva minute de la apel, una dintre cele două fete a cerut și ea ajutor la numărul unic de urgență. Speriată, copila i-a spus dispecerului de serviciu că nu știe unde se află, dar a rămas în legătură cu acesta în timp ce un echipaj de pompieri s-a deplasat în zona dealului Bididia. Fetele ajunseseră pe marginea superioară a unei cariere abandonate, adâncă de aproximativ 100 de metri, iar una dintre ele alunecase și abia reușea să se țină să nu cadă în gol.

„Cele două au fost într-un târziu văzute. Erau pe marginea carierei, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime. Cea care sunase abia se mai putea ține. Autospeciala de stingere a zburat pe drumul accidentat al carierei până în vârf”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu.

Pentru a ajunge la prima tânără, unul dintre pompieri s-a folosit de o coardă și a coborât aproximativ 15 metri. Acesta a reușit la scurt timp să o aducă în siguranță, pe marginea superioară a carierei.

„Plutonier major Iulian Arhire a coborât în rapel, cu încă o cască și un brâu, și, cu ajutorul colegilor, a reușit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua. Poziția era dificilă și nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura”, a mai spus Florentin Daciu.

Intervenția pompierilor, care a durat aproximativ o oră, a fost îngreunată din cauza vântului puternic. Speriate, fetele au fost preluate de o ambulanță și duse la spital pentru investigații medicale. Ele nu au putut explica, cum au ajuns în această situație periculoasă. După salvarea celei de-a doua fete, a urmat și companionul lor, un cățel.

Cele mai Accesate Articole