Strategie pentru următorul sezon gripal

În urma celor 173 de decese înregistrate în această iarnă în ţara noastră, din cauza virusului gripal, echipa guvernamentală a hotărât o mai bună stategie de imunizare a polulației pentru următorul sezon de iarnă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea vrea ca, anul acesta, dozele de vaccin antigripal să ajungă în cabinetele medicilor de familie până la data de 15 septembrie.

„Începând de anul acesta, vaccinurile gripale achiziționate vor fi cu patru tulpini, nu cu trei tulpini, cât am achiziționat până acum, la recomandarea specialiștilor Organizației Mondiale a Sănătății. Aceasta este modalitatea noastră de a ne pregăti și nu ar trebui să uităm că vaccinarea este singura cale de a ne feri real de gripă. Anul acesta am achiziționat 1.300.000 de doze, am suplimentat cu încă 30.000 și s-au efectuat 1.324.000 de vaccinări, semn că lumea a înțeles că trebuie să se vaccineze. Mă refer la grupele de risc“, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o nouă strategie de luptă împotriva gripei, menită să protejeze lumea în următorul deceniu. Organizaţia a avertizat că lumea se va confrunta, în mod inevitabil, cu o altă pandemie de gripă şi că vaccinarea preventivă va costa mai puţin decât tratarea bolii.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole