Un procuror DNA s-a sinucis

Fostul şef al DNA Timişoara, Tamaș Schiffbeck s-a sinucis vineri dimineață după ce s-a aruncat de la etajul şase al clădirii în care lucra ca procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Din primele informații, acesta a venit dimineață la serviciu, a intrat în biroul său, iar la un moment dat a deschis geamul și s-a aruncat în gol. Un echipaj de ambulanță a fost trimis la fața locului, însă medicii nu au putut decât să constate decesul procurorului în vârstă de 48 de ani.
Potrivit unor surse judiciare, geamul de la care s-a aruncat procurorul Schiffbeck  este conceput în aşa fel încât să nu se poată deschide mai mult de 15 cm. Aceleaşi surse au mai declarat că înainte de a se arunca de la etajul biroului său, procurorul a rupt balamaua care împiedica geamul să se deschidă mai mult de 15 cm. Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis un mesaj de condoleanţe în urma decesului lui Tamaş Schiffbeck.

„Conducerea şi personalul din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă, a domnului procuror Tamaş Schiffbeck, un bun coleg şi un profesionist desăvârşit. În acest moment de mare cumpănă, transmitem pe această cale sincere condoleanţe familiei.  Dumnezeu să îl odihnească! Direcţia Naţională Anticorupţie nu are cunoştinţă ca domnul procuror Tamaş Schiffbeck să fi fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară”, se arată în comunicatul DNA.

A fost declanșată o anchetă care va stabili dacă este vorba de o sinucidere sau de un accident, deși toate datele conduc spre ipoteza că procurorul și-a curmat zilele. Dosarul de moarte suspectă a fost preluat de procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Timiș care au început cercetările. Tamaș Schiffbeck a condus mai mulți ani Direcția Națională Anticorupție Timișoara, până în 2015. Avea 49 de ani, era casătorit și avea 2 copii.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole