Memorandum româno-emiratez

Palatul Victoria a fost duminică seară gazda unui eveniment extrem de important pentru dimensiunea economică și comercială a relațiilor bilaterale dintre Emiratele Arabe Unite și România. Cooperarea dintre cele două țări a fost dinamizată prin semnarea Memorandumului de înţelegere între compania guvernamentală DP WORLD din statul arab şi Ministerul Transporturilor de la București.

Emiratele Arabe Unite reprezintă principalul partener comercial al României în zona Golfului. Memorandumul de înţelegere, semnat între compania guvernamentală DP WORLD din statul arab şi Ministerul Transporturilor de la București, constituie un document diplomatic care oferă garanția colaborării în proiecte strategice în România. Evenimentul desfășurat în data de 17 martie la Palatul Victoria s-a bucurat de prezența E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, preşedintele Dubai Ports, Vămi şi Zona Liberă şi al Autorităţii Maritime a oraşului Dubai, dar și de cea a premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.
Colaborarea dintre compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor de la București a debutat în anul 2004. În 2011, relația comercială dintre partenerul emiratez și statul român a fost consolidată prin semnarea la Dubai a unui protocol de colaborare între Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi această companie. În baza documentului, cele două părţi au promovat şi promovează dezvoltarea cooperării în domeniul transporturilor maritime şi al infrastructurii portuare.
Compania guvernamentală DP World este prezentă în România de la sfărșitul anilor 90, când se numea Dubai Ports Company, iar Constanţa era al treilea port pe care îl opera societatea. În momentul de față, DP World gestionează 80 de porturi în întreaga lume, care au o capacitate de manevrare pentru 91 milioane de containere. Din acest volum, sunt direcționate, în prezent, peste 71 milioane de containere.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole