O nouă acuzație de malpraxis

O nouă acuzație de malpraxis zguduie sistemul medicat din România. Fiica şi nepoata unui bărbat de 81 de ani îi acuză pe medici pentru decesul acestuia.

Totul a început pe 3 ianuarie, când, după mai multe investigaţii la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi, bătrânul a fost internat cu dureri la genunchiul stâng. Diagnosticul stabilit a fost de tromboză venoasă profundă. Cât a fost internat în spital, bătrânul ar fi contactat și o penumonie care i-a adus sfârşitul, acuză rudele.

“Pe data de 5 ianuarie, m-am prezentat la spital, am văzut că starea lui nu este bună, analizele erau schimbate în rău faţă de cele de la internare. Febra i-a crescut foarte mult în ultima perioadă” a declarat Corina Muscă, fiica pacientului.

Tratamentul dat atunci i-a necrozat piciorul, iar medicii au fost nevoiţi să i-l amputeze. Familia a cerut părerea altui medic, care a confirmat că singura soluţie era amputarea piciorului de la nivelul coapsei, dar care a dat şi un alt diagnostic.

“Mi-a spus care este diagnosticul real, că el suspectează o ischemie pe aorta femurală, care într-adevăr a fost şi diagnosticul real” a spus fiica bătrânului.

Timp de o lună cât a stat internat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, pacientului i-au fost schimbate două diagnostice, i-a fost amputat piciorul şi s-a ales în cele din urmă şi cu o pneumonie, pe care conform analizelor nu o avea atunci când a fost internat.

“Pe data de 2 februarie a decedat, cauza decesului fiind, conform certificatului, bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie” a adăugat fiica bătrânului.

Rudele au depus plângere la Colegiul Medicilor.
O anchetă este în desfăşurare şi la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.
De asemenea, este în curs şi o anchetă penală, fiica bărbatului decedat în spital a depus o sesizare și la Poliţia Iaşi. În dosar se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole