21 martie, Ziua mondială a teatrului de păpuși

Ziua Mondială a teatrului de păpuși se aniversează în fiecare an la data de 21 martie. Cu acest prilej Teatrul pentru copii și tineret Constanța „Căluțul de mare”, organizează în săptămâna 18-24 martie, două evenimente speciale.

Regia și scenariul piesei sunt semnate de Cristian Mitescu, actor, scenarist și regizor de teatru de animație. Decorurile magnetizante ce îi poartă pe copii într-o lume plină de mistere, sunt lucrate cu măiestrie de scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu. Coloana sonoră este coordonată de compozitorul Alexandru Berehoi, cu versuri pline de umor. Coregrafia spectacolului este realizată de coregraful Ionuț-Sergiu Anghel.
Copiii vor fi purtați într-un tărâm de basm în care, blânda și curajoasa Eliza se sacrifică și pătrundă într-o lume a tăcerii pentru a rupe vraja aruncată asupra celor 11 frățiori ai ei. Cei mici vor face cunoștință cu personaje ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei și vor învăța cât de important este să îți prețuiești familia.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole