Procesiune religioasă la malul mării

La malul mării sute de credincioși au participat la o amplă procesiune religioasă care a marcat prima duminică din Postul Sfintelor Paști. După Sfânta Liturghie, ierarhul, preoții și credincioșii au pornit într-o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților”.

Icoanele au fost aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de recunoastere a importanței cultului acesteia în viața Bisericii. Sărbătoarea a fost stabilită în anul 843 când prima duminică din Postul Mare a căzut în data de 11 martie. Atunci s-a sărbătorit victoria credinței ortodoxe asupra tuturor ereziilor care au tulburat viața Bisericii, multe sute de ani.
Cunoscută și sub numele de Duminica Ortodoxiei, aceasta se serbează începând din secolul al IX-lea și marchează restabilirea cultului Icoanelor. Duminica Ortodoxiei este o zi în care sunt cinstiți toți cei care au apărat credinţa şi icoanele și îi unește în rugăciune pe toţi creştinii ortodocşi din ţară şi de pretutindeni.
Postul Paștelui a început pe 11 martie, durează 40 de zile și este considerat cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole