Programul ”Rabla” 2019

Vești bune pentru cei care vor să-și cumpere o mașină nouă. Programul Rabla ar putea începe până pe 5 aprilie, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Vor fi disponibile 50 de mii de tichete pentru cei care vor să îşi schimbe maşina mai veche de opt ani cu una nouă. În prima lună a acestui an, au fost înmatriculate peste 18 mii de autoturisme noi, cu 15 la sută mai mult faţă de ianuarie 2018. Guvernul vrea să menţină trendul şi vine cu două programe: “Rabla” şi “Prima Maşină”.
Anul acesta, prima pentru casarea unei maşini vechi se menţine la 6.500 de lei. Şoferii pot obţine un ecobonus de până la 1.700 de lei dacă vor să cumpere un autoturism hibrid.
Prin Programul “Rabla” s-au casat aproximativ 700.000 de autovehicule vechi, care au fost înlocuite cu peste 550.000 de modele nepoluante. Autoturismele care pot fi casate sunt cele de peste 8 ani vechime, iar proprietarul nu trebuie să aibă datorii la bugetul local. Pe lângă “Rabla”, “Prima Maşină” ar putea ajuta şoferii să îşi cumpere autoturisme noi, cu credite garantate de stat şi cu avans cuprins între 5 şi 30%. În ciuda tuturor programelor, un automobil nou rămâne prea scump pentru cei mai mulţi români.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole