Investiții la Sanatoriul din Techirghiol

Prezent la Constanța, Ministrul Sănătății Sorina Pintea a participat la demararea unui proiect de investiţii în secţia de recuperare neuro-psiho-motorie copii a Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența viceprim-ministrului Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, și de cea a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.
Zonele de recuperare din ţara noastră sunt deficitare pe toate palierele și  necesită infuzii de capital.

“Este un proiect care categoric se impunea. Pe zona de recuperare pediatrică avem încă multe lipsuri. De aceea cu atât mai necesar era acest proiect în acest moment, proiect destinat copiilor care au probleme neuro-psiho-motorii. Se pretează şi zona şi se pretează şi personalul care lucrează aici la acest tip de investiţie. De fapt, vreau să spun că acest sanatoriu practic va deveni un sanatoriu etalon pentru România pentru că şi Ministerul Sănătăţii are un program investiţional pentru acest sanatoriu, coroborat cu aceste investiţii în infrastructură. Valoarea proiectului este de 27 milioane de lei, termenul – 2020”, a declarat Sorina Pintea.

Proiectul lansat la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol va fi finanțat de către Compania Naţională de Investiţii. Resursele financiare alocate vor fi utilizate pentru reparaţii capitale, lucrări de reconfigurare şi extindere pentru opt dintre corpurile de clădiri existente, precum şi remodelarea funcţiunilor, extindere şi dotări cu echipamente.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole