Participanții la Maratonul Nisipului vor purta tricouri cu însemnele Uniunii Europene

Peste 1.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate vor purta tricoul cu însemnele Uniunii Europene, la a VI-a ediţie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului U.E. de către ţara noastră, la 1 ianuarie 2019.
Evenimentul sportiv internaţional va avea loc în data de 31 martie 2018, pe plaja din staţiunea Mamaia.
Organizatorii îşi doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate şi mândrie. Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din mai multe ţări membre ale Uniunii Europene, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, unitatea în diversitate dar şi valorile comune ale marii familii europene.
Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi conţine patru probe competitive (3 km, 10 km, maraton – 42 km şi semimaraton – 21 km) şi crosul Family Run (aproximativ 1 km), un eveniment special dedicat sportului în familie, unde copiii vor alerga împreună cu părinţii lor pentru programul social ‘Circuitul încrederii şi al speranţei’, iniţiat de Asociaţia ‘Dăruieşte Aripi’, fiind singurul program de tratament şi monitorizare la domiciliu oferit de către o secţie de onco-pediatrie din ţară.
De asemenea, în premieră, evenimentul sportiv de la malul mării va lansa cursa ‘Campionii şcolii’, o competiţie dedicată copiilor şi adolescenţilor. Cursa este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani şi 13-14 ani şi va cuprinde următoarele distanţe: 300 m, 400 m, 800 m, 1.200 m şi 1.600 m.
‘Maratonul Nisipului’ este organizat de Asociaţia ‘SanaSport’, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
Cei interesaţi se mai pot înscrie, până pe 27 martie 2019, la evenimentul internaţional ‘Maratonul Nisipului’ din Mamaia pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.
Sursa: Comunicat Asociaţia ‘SanaSport’

Cele mai Accesate Articole