S-a deschis sezonul croazierelor

Nava fluvială River Adagio a dat startul sezonului de croaziere din 2019 de pe litoralul românesc al Mării Negre. Ambarcațiunea a sosit duminică în Portul Constanța. Primul vapor de pasageri, poposit în acest an pe țărmul românesc, are la bord 143 de turiști străini.

Aceștia au ca obiective turistice în orașul nostru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Catedrala Sf. Ap. Petru şi Pavel și staţiunea Mamaia. În programul scurtului popas, este inclusă și o excursie de o zi în capitala României. River Adagio va ridica ancora în data de 26 martie. Douăzeci și unu de nave de croazieră, dintre care două maritime, își vor debarca anul acesta pasagerii la terminalul Portului Constanța.
Tensiunile geopolitice din zona Mării Negre au condus la suspendarea traficului în regiune a navelor maritime de pasageri. După doi ani de absență, ele  își vor face din nou apariția pe țărmul românesc în acest sezonul.

“În prezent, pentru Portul Constanţa sunt semnale clare că turismul de croazieră se va relansa, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunţându-şi deja escale, pentru următorii 3 ani. În 2019, compania Aegean a inclus Portul Constanţa pe lista escalelor pentru nava Aegean Odyssey, iar pentru anii 2020 şi 2021, compania Azamara Club Cruises a făcut deja rezervări ferme pentru nava Azamara Journey, după o absenţă de câţiva ani în zonă. Urmare a întâlnirii, la Constanţa, a Grupului de Lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociaţiei MedCruise, un prim rezultat este anunţarea pentru anul 2021 a navei maritime Seven Seas Mariner, care va face o escală de două zile la Constanţa”, a transmis Compania Naţională “Administraţia Porturilor Maritime”.

Din anul 2017, Portul Constanța deține conducerea MedCruise pentru zona Mării Negre. Acest statut îi conferă oportunitatea pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în vederea creionării unor noi itinerarii care sa includă Portul Constanța și România ca destinație turistică.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole