Suflu nou adus de Centrul Creștin Secolul 21

Centrul Creștin Secolul 21 din Năvodari, prin coordonatorul său, Pavel Ursu a reușit un lucru deosebit pentru oraș și pentru comunitatea acestuia. După un început plin de temeri și emoții, de speranță, dragoste și încredere, această mână de oameni a reușit în intervalul septembrie 2018, martie 2019 să scoată la suprafață lucruri care din păcate au devenit tabu.

Sentimente precum dragostea față de aproapele, grijă față de cei care ne conduc, iubirea de patrie și nu în ultimul rând grija față de tânăra generație, reprezintă încărcătura sufletească a acestor oameni, care nu se sfiesc să vorbescă despre ele. În sprijinul acestui demers s-au alăturat și reprezentanții administrației locale, ai Casei de Cultură „Pontus Euxinus” din Năvodari, preoți, profesori și în general oameni care-l poartă pe Dumnezeu în suflet și își doresc să-și aducă contribuția pentru o schimbare în bine.
Acest sfărșit de săptămână a fost în același spirit și a debutat vineri cu întâlnirea dedicată tinerilor, la care invitat special a fost Jerry Back, pastor din Statele Unite ale Americii, sosit special pentru acest eveniment.
Ziua de sâmbătă a fost dedicată unei întâlniri restrânse, intime, în care reprezentanți de onoare ai orașului i-au adus gândurile lor de mulțumire organizatorilor și musafirului special sosit de peste ocean ca să ne aducă dovada unității între oameni.
Pentru a marca cum se cuvine această experiență înălțătoare trăită împreună, viceprimarul Năvodariului, Liliana Mară, i-a înmânat lui Jerry Back o plachetă inscripționată cu gânduri de recunoștință care să dăinuie peste timp.
În finalul întâlnirii, colegul nostru Enache Tușa, realizator și moderator de emisiuni sociale, profesor-doctor de sociologie a purtat o discuție foarte interesantă cu Jerry Back pe marginea unei priviri în paralel, ca termen de comparație a celor două culturi, române și americane.
Dacă sunteți curioși să aflați cele mai sincere păreri despre ceea ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii, la nivelul traiului de zi cu zi, al omului de rând, puteți urmări emisiunea „Radiografia zilei” de miercuri, 27 martie, ora 20.30.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole