Video. Incendiu de pădure în România. Focul a afectat hectare de teren forestier

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunță că peste 30 de tone de apă au fost refulate până luni după-amiază, cu ajutorul elicopterului Inspectoratului General de Aviaţie (IGAV), peste incendiul de pădure din comuna Malaia.
Salvatorii militari vâlceni, împreună cu peste 40 de pompieri ai serviciului voluntar Malaia și lucrători ai ocoalelor silvice au continuat intervenția de stingere a incendiului reaprins duminică în Munții Lotrului.
În sprijinul forțelor din teren, a acționat și un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, prevăzut cu un dispozitiv de tip Bamby – Bucket, care poate transporta aproximativ 2400 de litri de apă.
Alimentarea s-a efectuat din Râul Olt, apa fiind deversată în zona focarelor.

Elicopterul a efectuat un număr de 19 curse, refulând o cantitate de 33,6 tone de apă. Astfel, s-a reușit limitarea extinderii incendiului, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 12 hectare.
Intervenția este una dificilă, din cauza altitudinii zonei de manevră ( 1400-1600 m), a terenului accidentat, dar și a vântului care suflă cu putere.
Pe tot parcursul zilei, flăcările s-au manifestat la nivelul solului (în zona împădurită foioase), doborâturi și arbori uscați.
Incendiul de la Malaia s-a reaprins duminică dimineaţa, într-o zonă împădurită din Munţii Lotrului care a mai ars şi vineri, pompierii reuşind să stingă atunci focul după circa cinci ore.




Salvatorii militari vâlceni, împreună cu peste 40 de pompieri ai serviciului voluntar Malaia și lucrători ai ocoalelor silvice, continuă intervenția de stingere a incendiului reaprins ieri dimineață în Munții Lotrului. Pentru eficientizarea misiunilor de localizare și de stingere a incendiului, în sprijinul forțelor din teren acționează și un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, prevăzut cu un dispozitiv de tip Bamby – Bucket, care poate transporta aproximativ 2400 de litri de apă. Alimentarea se efectuează din Râul Olt, apa fiind deversată în zona focarelor. Până la ora 15.00, elicopterul a efectuat un număr de 19 curse, refulând o cantitate de 33,6 tone de apă. Astfel, s-a reușit limitarea extinderii incendiului, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 12 hectare. Intervenția este una dificilă, din cauza altitudinii zonei de manevră ( 1400-1600 m), a terenului accidentat, dar și a vântului care suflă cu putere.Pe tot parcursul zilei, flăcările s-au manifestat la nivelul solului (în zona împădurită foioase), doborâturi și arbori uscați.
Publicată de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Luni, 25 martie 2019

Sursa: IGSU

 
 

Cele mai Accesate Articole